Изпълнителен директор решава да поработи в кол центъра на компанията си. Ето какво научава


Изпълнителен директор решава да поработи в кол центъра на компанията си. Ето какво научава
Снимка: iStock/Guliver

3800

Алън Мъри е изпълнителен директор на голяма застрахователна компания в САЩ. За разлика от други шефове обаче той има доста директен подход към клиентите. Всяка седмица, независимо колко е зает, Мъри отделя няколко часа да поработи в кол центъра на компанията си. Понякога активно разговаря с хората, понякога само слуша. Но твърди, че това е отворило очите му за много неща.

„Всеки месец получаваме 50 000 обаждания, по 250 обаждания на час в работен ден. Освен че ежеседмично работя в кол центъра, държа и новите служители да започват именно оттам, дори да са на ръководни позиции“, обяснява Мъри пред Entrereneur.

По думите му опитът в кол центъра го е научил наистина да изслушва другия. „Дали човекът е спокоен и търпелив? Или забързан и нервен? Различните хора имат различни нужди. Ако не отчиташ това, ако не се идентифицираш с всеки клиент, никога няма да издигнеш компанията си“, казва предприемачът.

Той много държи разговорите с клиентите да не се водят по сценарий, а да са истински; целта да не е да се отхвърлят определен брой обаждания на час, а да се подхожда с внимание.

„Ако някой се отнася с досада към обслужването на клиенти, значи е на грешното място. Да, голяма част от работата е свързана с оплаквания, но е и чудесна възможност да разбереш по-добре хората, които ползват продукта ти. И това ни учи на нещо важно, което често забравяме – да сме благодарни. Не само за печалбата, а за това, че правим нещо значимо за другите“, добавя Мъри.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички