Колко печелят големите риалити звезди на Запад?


Колко печелят големите риалити звезди на Запад?
Снимка: Getty Images/Guliver

3314

В днешно време е по-лесно от всякога да станеш известен - просто трябва да участваш в риалити шоу. На Запад индустрията на тези предвания е доста по-развита, отколкото у нас, а големите звезди печелят милиони. Парите им идват не само от самите предвания, а и от последвалите рекламни договори. Но все пак - колко плащат телевизионните продуценти на хората, които осигуряват високия рейтинг? Отговорът дава сайтът The Richest.

Едно от най-популярните предвания в американския ефир остава Dancing with the Stars. В него знаменитости си партнират с професионални танцьори и всяка седмица се състезват в различни видове танци. На звездите се плаща по 125 000 долара за участието му, като те получават и бонуси, ако се задържат по-дълго в шоуто. Наградата за победителя пък е 100 000 долара.

Солидни са възнагражденията и в Celebrity Big Brother (на български еквивалентът е Vip Brother). Знаменитостите получават различни суми, за да влязат в къщата, но някои - като например рапърът Рей Джей, бившият приятел на Ким Кардашиян - са се договаряли и за над 1 млн. долара.

Като споменахме Ким (на снимката в средата), никоя статия за риалити предавания не може да мине без клана Кардашиян. Посветено на живота им шоу Keeping Up with the Kardashians върви от години и е изключително популярно. Ким и сестрите ѝ, брат ѝ и майка ѝ са натрупали милиони само от това, че са известни. Смята се, че заплатата на Ким е над 40 000 долара на епизод. През 2015 г. семейството подписа договор за продължаване на шоуто за още четири години и от цялата сделка спечели 100 млн. долара.

Друг човек, който си докарва добри суми от риалити формати, е музикалният съдия Саймън Кауъл. Помним го от American Idol, той е и създател на X-Factor. Отличава се с понякога груба откровеност, но именно тя го направи толкова известен. Само между 2012 и 2014 г. Кауъл е спечелил 90 млн. долара, а общото му състояние се равнява на над половин милиард.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички