Къде са учили децата на американските президенти


Къде са учили децата на американските президенти
Снимка: Getty Images/Guliver

4146

През май стана ясно, че Барън Тръмп - синът на американския президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания, ще учи в тузарското училище St. Andrew's Episcopal School в Мериленд. Обучението там струва по 40 000 долара на година.

Мелания и Барън се преместиха в Белия дом от Ню Йорк преди броени дни, именно защото момчето трябваше да завърши срока в досегашното си училище в Голямата ябълка.

Знаете ли обаче къде са учили другите "първи деца"? Отговорът дава Business Insider.

Малия и Саша Обама (дъщери на Барак Обама) посещаваха Sidwell Friends School, чиято такса също е 40 000 долара на година. Малия вече завърши и през есента ще продължи образованието си в "Харвард". Саша обаче е още ученичка и това е причината семейство Обама да продължава да живее във Вашингтон - те не искат дъщеря им да трябва да сменя училището си.

Същото школо е посещавала и Челси Клинтън - щерката на Бил и Хилари Клинтън, а доста преди нея и Трейси Никсън, дъщеря на Ричард Никсън.

Дъщерите на Джордж Буш-младши - Джена и Барбара, пък са завършили обикновена държавна гимназия, а не частна. След това Джена е учила "Английска литература" в Остин, Тексас, а сестра ѝ е отишла в престижния Йейл. 

Ейми Картър, дъщеря на президента Джими Картър, е посещавала Stevens Elementary School и Rose Hardy Middle School - държавни училища, в които е имало много афроамерикански ученици. Решението е било с цел да се покаже борбата с расовата дискриминация.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички