Мъск отговори на критиците, остава съветник на Тръмп


Мъск отговори на критиците, остава съветник на Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver

3651

Изпълнителният директор на SpaceX и Tesla Илън Мъск ще продължи да бъде част от Консултативния съвет на американския президент Доналд Тръмп въпреки острите критики, които се изсипаха срещу него по повода.

Клиенти вече започнаха да отказват поръчки на Model 3, новия автомобил на Tesla, разгневени от това, че Мъск помага на администрацията на Тръмп.

Предприемачът обаче не смята да се съобразява с общественото мнение.

"През декември се съгласих да съветват президента по въпроси, които смятам за важни за страната и света. На утрешната среща (на 4 февруари - бел.ред.) аз и други ще изразим несъгласието си със забраната за приемане на бежанци и ще предложим промени в тази политика", пише Mъск в официално изявление, публикувано в Twitter. 

"Присъствието ми в Консултативния съвет не означава, че съм съгласен с всички действия на администрацията. Целите ми да ускоря прехода на света към устойчива енергия и да помогна човечеството да стане мултипланетарна цивилизация. Резултатът от тези неща ще бъде откриване на стотици хиляди работни места и по-вдъхновяващо бъдеще за всички ни", допълва той.

"Разбирам тези, които протестират срещу участието ми в тези срещи, но вярват, че на този етап обсъждането на критични проблеми ще послужи на по-висшата цел", завършва Мъск.

Изявлението му идва само няколко часа, след като изпълнителният директор на Uber Травис Каланик напусна съвета на Тръмп по бизнес въпросите.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички