Най-добрият съвет за издигане в кариерата от шефа на Goldman Sachs

Най-добрият съвет за издигане в кариерата от шефа на Goldman Sachs
Източник: Getty Images/Guliver

Банката Goldman Sachs е една от най-големите в света, като 70% от служителите ѝ са от поколението на т.нар "милениали" - хора, родени през 80-те и 90-те години на миналия век. Изпълнителният директор на банката Дейвид Соломон смята, че всички те са много талантливи и мотивирани. В скорошно интервю за популярен подкаст той сподели и най-ценния съвет, който им дава.

"Имате цели, имате амбиции. Ще бъде трудно, ще има препятствия, върхове и спадове. Но не ви е нужно да имате всички отговори още от сега. Не ви трябва да пресечете финиша веднага. Не ви трябва да знаете какво ще следва", казва Соломон.

Подобен съвет са давали  и други известни фигури в бизнеса и технологиите, сред които например оперативният директор на Facebook Шерил Сандберг. Според нея не бива да говорим за кариерна стълба, а за "кариерна джунгла". Вместо да правят предвидими стъпки от университета до пенсията, в днешно време младите хора непрестанно се движат, поемат в различни посоки, извършват неочаквани скокове. По този начин придобиват различни умения и се развиват многостранно.

Самият Дейвид Соломон не е започнал кариерата си в Goldman Sachs, а се е присъединил като партньор, след като вече е имал успехи на други места.

А есенцията на съвета му е проста: "Не ви трябва да знаете какво ще се случи. Живейте за мига и се опитайте да му се насладите максимално."

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.