Най-лошите предприемачи на изминалата година


Най-лошите предприемачи на изминалата година
Снимка: Getty Images

4437

Всички предприемачи понякога се провалят. Това не е задължително нещо фатално, но когато решенията им се отразят негативно на инвеститори, служители и клиенти, проблемът става сериозен. Ето кои са предприемачите, направили непростими грешки през 2016 г. според Entrepreneur.

Динеш Латни, бивш изпълнителен директор на мебелната компания One Kings Lane. Латни поема ръководството през 2014 и тогава фирмата има близо 200 млн. долара. Под неговото управление обаче тя тотално се срива. През юни 2016 г. бе продадена за едва 12 млн. долара.

Гурбакш Шанал, основател и изпълнителен директор на Gravity4. След обвинения в насилие над две от бившите му приятелки, за които се призна за виновен, дела за тормоз от служители, не съвсем легални опити да се измъкне от кашата и какви ли още не други проблеми, Шанал все още управлява Gravity4. Направо не е за вярване.

Джош Тетрик, основател и изпълнителен директор на Hampton Creek. През август и септември Bloomberg публикува няколко статии, в които твърди, че Тетрик прави финансови машинации, за да измами инвеститорите. Самият той казва, че стартъпът му е успешен и дори вече се оценява на 750 млн. долара. Но Тетрик е познат с разтегливото си понятие за истина. И едва ли ще може да заблуждава инвеститорите още дълго.

Паркър Конрад, бивш изпълнителен директор на Zenefits. Като шеф на прогресиращия стартъп за HR софтуер, Конрад наложи агресивна политика на продажби. По този начин позволи на нелицензирани лица да продават здравни застраховки на малки бизнеси. Разкритието на скандала доведе до оставката на Конрад и загуби за компанията на стойност 2,5 млрд. долара.

Елизабет Холмс, изпълнителен директор на Theranos. През последната година Холмс доказа това, за което мнозина се досещаха отдавна – че прословутата ѝ революционна технология за лабораторни тестове е измама. Някога оценявана на 9 млрд. долара, компанията е изправена пред съдебни искове от инвеститори и клиенти. Бъдещето определено не изглежда добро пред младата Елизабет.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички