Рийз Уидърспун сподели най-страхотния съвет за кариерата, който е получавала

Рийз Уидърспун сподели най-страхотния съвет за кариерата, който е получавала
Източник: Getty Images/Guliver

Освен актриса и носителка на "Оскар", Рийз Уидърспун е и бизнесдама - тя притежава успешна продуцентска компания. Пред американското списание Glamour тя разкри кой е най-полезният съвет за кариерата, който е получавала.

"Трудно е да си жена в нашата индустрия. Можеш да се оплакваш за несправедливостите, можеш да ги преживяваш - и аз често съм го правила, ядосвала съм се много. Но майка ми винаги ми е казвала: "Ако искаш нещо да се случи, не чакай друг да го направи за теб, направи го сам", заявява Уидърспун.

И така тя създала продуцентската фирма Pacific Standart, чийто приоритет са проекти с водещо участие на жени. Именно това е екипът зад сериала "Големите малки лъжи" и хитовите филми "Не ме оставяй" и "Моето приключение в дивото" (в който играе самата Уидърспун и за който бе номинирана за "Оскар").

В момента компанията развива още 23 проекта, като главните роли в тях също са женски.

Успехът обаче не споходил Уидърспун изведнъж. "В продължение на няколко години сама финансирах всичко. Мислех си, че като съм известна, няма да се налага да се боря за толкова неща. Но никой не ми е дал нищо даром. Ставах рано, работих до късно. Взимах тежки решения за парите си. Трябваше да се убеждавам и убеждавам и убеждавам разни директори да ми обърнат внимание", разказва още актрисата. 

Днес обаче тя наистина може да се похвали с чудесни постижения в областта на продуцентския бизнес. Целта ѝ е да засили присъствието на дамите в индустрията, тъй като в момента само 17% от режисьорите и сценаристите във филмовата сфера са жени.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.