Шефът на Disney винаги става в 4:15 и избягва технологиите сутрин

Шефът на Disney винаги става в 4:15 и избягва технологиите сутрин
Източник: Getty Images/Guliver

Много хора посягат към телефона си веднага след като се събудят. Изпълнителният директор на Disney Боб Айгър със сигурност не е сред тях.

На събитие на Vanity Fair Айгър разкри, че всяка сутрин става в 4:15 ч., но избягва технологиите поне докато не е извършил всичките си сутрешни ритуали, включително обичайната си тренировка. Нарича това своята технологична "защита" и твърди, че му помага да работи по-добре през останалата част от деня.

"Не ползват технологични устройства и не чета нищо, преди да съм тренирал. Ако го направя, се разсейвам. Сякаш веднага започвам да мисля мислите на някой друг, а не моите. Харесва ми да съм сам с разсъжденията си, това ми дава възможност да освежавам ума си, но и да се организирам", допълва Айгър.

Джеф Безос загуби 9 млрд. долара за ден

Най-богатият човек в света - основателят на Amazon Джеф Безос, загуби огромната сума от 9,1 млрд. долара само в рам...

По думите му "тихите часове" сутрин допринасят много за успеха му. 

"Налага ми се да ръководя сложна компания във времена, в които нещата се случват с много бързо темпо. Затова е жизненоважно да имаш енергия, но и да организираш мислите си", допълва изпълнителният директор.

Айгър не е единствената известна личност в света на бизнеса, която хвали ползите от ранното ставане. Почти всички - от шефа на Apple Тим Кук до бившата първа дама Мишел Обама - изтъкват, че стават около 5 ч. и така успяват да подредят деня си правилно.

Боб Айгър е шеф на Disney вече 13 години.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.