Странните хранителни навици на 6 известни милиардери


Странните хранителни навици на 6 известни милиардери
Снимка: Getty Images

7293

Само защото милиардерите имат парите да наемат лични готвачи и да консумират най-отбраните продукти, не означава, че хранят винаги здравословно. Те също имат своите особени привички, когато става въпрос за хранителни режими. От Business Insider ни запознават с някои от странностите им. 

Основателят на Microsoft Бил Гейтс например обожава чийзбургери - яде ги почти всеки обед, и диетична кола, от която пие по 3 или 4 чаши на ден. У дома съпругата му Мелинда се стреми да промотира по-полезни храни и напитки, но Бил определено си пада по фаст фууда.

Покойният Стив Джобс е минавал през различни периоди в храненето. Случвало се е например да избере една или две храни и да яде само в тях в продължение на няколко седмици (такива режими е имал с ябълки и моркови). Бил е и на диети от единствено плодове, зеленчуци и ядки.

Създателят на Facebook Марк Зукърбърг не се вълнува много какво яде, защото не обича да затормозява ума си с дребни решения. Преди години обаче си беше поставил лично предизвикателство да яде месо само от животни, които е убил лично. В този си период е убивал и консумирал прасета, кози, пилета, омари.

Шефът на Twitter Джак Дорси всяка сутрин закусва с две сварени яйца със соев сос. Следвал е палео диетата, а напоследък се увлича от постенето за продължителни периоди от време. Казва, че понякога му се случва по цял ден да не слага залък в уста. 

Доста здравословен начин на живот води британският милиардер Ричард Брансън. Той залага на салати, мюсли и риба. Особеното при него е, че пие по цели 20 чаши чай на ден. "Не бих могъл да оцелея без чай "Английска закуска", споделя той.

Илън Мъск, изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, работи по 90 часа на седмица и няма възможност да се придържа към определена диета. Казвал е в интервюта, че закусва с шоколадови десерти (доста лош избор), а на обяд поглъща за секунди това, което му е оставила секретарката му. Малко повече внимание обръща на вечерята, като любими са му френската кухня и барбекютата.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички