Светът си има нов най-високоплатен актьор


Светът си има нов най-високоплатен актьор
Снимка: Getty Images/Guliver

3127

Дуейн Джонсън-Скалата не успя да защити титлата "най-високоплатен актьор в света". Според класацията на Forbes за 2017 г. той отстъпва мястото си на Марк Уолбърг.

46-годишният Уолбърг получава първото място заради солидните си заплати от "Трансформърс: Последният рицар" и комендията Daddy Home 2, която тепърва ще излиза на екран. Всъщност последния "Трансформърс" се оказа боксофис провал, като донесе само 600 млн. долара на създателите си и така стана най-зле представилия се филм от поредицата. Това обаче не се е отразило на заплащането на Уолбърг.

На второ място в класацията е миналогодипния първенец Дуейн Джонсън. Той е изкарал общо 65 млн. долара през годината с участието си във филма "Спасители на плажа" и сериала Ballers.

Трети се нарежда Вин Дизел с 54,5 млн. долара, а четвърти - Адам Сандлър с 50,5 млн. долара. В топ 10 има и четирима души, които не са от САЩ - Джаки Чан, Шарук Хан, Салман Хан и Акшай Кумар.

Звездите от филмите на Marvel Робърт Дауни-младши, Крис Хемсуърт, Самюъл Джаксън, Джереми Ренър, Крис Прат и Крис Евънс също са намерили място в класацията. 

Преди седмица бе обявено и коя е най-високоплатената актриса в света. Тази година това е звездата от La La Land Ема Стоун, която е спечелила 26 млн. долара. Нейният партньор от филма Райън Гослинг пък е на 14-о място в подреждането при мъжете с 29 млн. долара. 

Любопитно е да се отбележи, че 10-те най-високоплатени актьори в света са изкарали три пъти повече пари от 10-те най-високоплатени актриси в света.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички