Звезди, които по срамен начин са печелили от благотворителност


Звезди, които по срамен начин са печелили от благотворителност
Снимка: Getty Images/Guliver

3024

Много знаменитости подкрепят благотворителни инициативи или сами създават такива. Хората като Боно от U2, Джордж Клуни, Анджелина Джоли и други често пътуват до най-бедните места на планетата, за да насочат вниманието към проблемите на местните хора, а в допълнение даряват и огромни суми за различни каузи. Има обаче и звезди, които ги е грижа най-вече са собствения им джоб, дори когато става дума за благотворителност.

Лейди Гага (на водещата снимка) например на хартия се занимава с благотворителност. През 2011 г. заедно си майка си тя основа фондацията Born This Way, която уж трябваше да подпомага младежки инициативи. По-късно обаче Гага бе обвинена, че прибира за лични нужди парите от продажбите на благотворителни гривни. През 2014 г. фондацията се сдоби с второ обвинение за съмнително използване на фондове. Певицата обаче упорито отрича да е печелила от тази си дейност.

Рапърът Кание Уест е известен като доста егоцентрична личност, но и той се е опитвал да се занимава с благотворителност. Доста неуспешно. През 2003 г. основата фондация, чиято цел е борба с неграмотността. През 2011 г. тя е закрита и се оказва, че нито долар не е похарчен за каузата.

Съпругата на Кание – риалити звездата Ким Кардашиян, е сред най-богатите хора в американския шоубизнес. Тя е участвала в няколко благотворителни инициативи, но като че ли в повечето случаи това е било с цел публичност. През 2012 г. Ким бе подложена на остри критики, след като стана ясно, че от благотворителна продажба на нейни дрехи тя е прибрала 90% от парите и е дала само 10% за каузата.

Някога велосипедистът Ланс Армстронг бе легенда. Животът и кариерата му обаче се сринаха, след като бе хванат с допинг. Тогава наяве излязоха и данните, че фондацията му, посветена на болните с рак, реално е дарила само 5 млн. долара за пациентите при наличието в касата на 103 млн. долара. Останалите пари отишли в джоба на Армстронг или за административни разходи.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички