Доларът настъпва по всички фронтове


Доларът настъпва по всички фронтове
Снимка: iStock/Guliver

2376

Вчера излезе стенограмата от заседанието на Федералния резерв от 20-21 септември. Тогава Фед гласува 7 към 3 гласа да остави лихвите без промяна. Няколко човека от гласувалите за изчакване са заявили, че решението им е било на кантар. Други са на мнение, че много скоро лихвите трябва да бъдат повишени.

Доларът е търсен, след като стана ясно, че решението на Фед през септември е било близо до повишение на лихвите. Евро/долар продължава да пробива надолу при подновения от инвеститорите интерес за продажби. След рейнджа през последните три месеца единната валута вероятно ще продължи да пада. Следваща подкрепа е зоната 1,0850-1,09.

Паундът все така се продава и вчера отново падаше, докато не намери подкрепа с приближаването на 1,20. Несигурността около процеса на Brexit притиска валутата. На нивата около 2280-1,23 се наблюдава засилен интерес за продажби.

Долар/йена навакса изоставането и щатската валута и тук е в добри позиции. Съпротива е зоната между 104 и 104,30, където има разположени множество опции. Това предразполага за търговия в рейндж, но двойката потвърди пробива на 100-дневната пълзяща дневна, който изисква покачване към нивата от 107.

Доходността по американските облигации проби рязко нагоре

Стенограмата на Фед от последното заседание беше публикувана вчера и потвърди, че решението е било твърде оспорвано. Доходността по десет годишните облигации рязко нарасна, а очакванията за повишение на лихвите през декември все повече се затвърждават.

Минимален ръст на Уолстрийт

Американските индекси успяха да реализират малки печалби след стенограмата на Фед от заседанието през септември, която показа подкрепа за скорошно повишение на лихвите. Това компенсира спада, идващ от отстъплението на петрола. Стандард енд Пуърс се качи с 5 пункта до 2142. Секторът на недвижими имоти беше начело на растежа.

Европейските индекси завършиха на червено. Технологичният и енергийният сектор бяха начело на понижението. Във Великобритания FTSE 100 също отстъпи позиции и слезе с 0,7% до 7024,01.

ЯЦБ вероятно ще намали прогнозите си за инфлацията

Японската централна банка вероятно ще намали незначително прогнозата си за инфлацията през следващата фискална година в своя тримесечен преглед. Не се очаква обаче от централната банка да направи скоро облекчения, защото едва миналия месец взе решение за нови такива.

Мнозина от представителите на банката не виждат нужда от разширение на стимулите скоро, в това число и на заседанието, което завършва на 1 ноември, освен ако рязко поскъпване на йената не заплаши да изкара извън релси крехкото икономическо възстановяване.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички