Доларът продължава със слабото си представяне след Фед


Доларът продължава със слабото си представяне след Фед
Снимка: Thinkstock/Guliver

3070

По време на срещата в Китай финансовите министри от Г20 не успяха да постигнат напредък в разговорите със САЩ по отношение на антипротекционистичната реторика както и за мерките в борбата с климатичните промени. Групата се обяви за избягване на “всички форми на протекционизъм”, след като финансовия министър на САЩ Стивън Мнучин заяви, че настоящите правила са несправедливи спрямо САЩ.

Междувременно Доналд Тръмп заяви, че Германия дължи “огромна сума пари” към НАТО и че САЩ “трябва да са платили повече” за осигуряване на отбраната. Германският финансов министър Волфганг Шойбле заяви, че разходите за отбрана на Германия ще бъдат увеличени с 1.4 млрд. евро до 38.5 млрд. през 2018 година - цифра, която се очаква да се равнява на 1.26% от БВП на страната.

Доларът продължи с поевтиняването си, повлиян от мекия тон на Фед. Доларовият индекс успя да пробие 100- дневната пълзяща средна като сега по-сериозна подкрепа се явява психологическото ниво около 100 пункта.

EURUSD успя да преодолее 100- дневната плъзгаща се средна като сега следващата цел пред двойката е съпротивата при 1.0800.

Съпротивата около нивото 115 успя да спре възходящото движение на USDJPY. Двойката спадна под 113.75 като сега по-сериозна подкрепа се явява нивото около 100- дневната пълзяща средна.

На развиващите се пазари щатската валута претърпя значително отсъпление. Зелените пари поевтиняха с около процент спрямо бразилския реал. Двойката USDMXN пък проби 200- дневната пълзяща средна, достигайки 19.6091.

Ново понижение при облигациите

Доходността по американските облигации записа ново понижение в края на седмицата. 10-годишните дългови книжа спаднаха с 4 базисни пункта до 2.501%.

Германските книжа също завършиха търговията на отрицателна територия. Доходността по дълговите книжа се понижи до 0.435%.

Фондовите пазари приключиха седмицата на зелена територия

Петъчната търговия бе слаба за водещите американски индекси, но въпреки това успяха да завършат седмицата на положителна територия. Dow Jones отчете слаб ръст докато S&P 500 нарасна с 0.2%. Технологичният индекс Nasdaq завърши седмицата с ръст от 0.7%.

Европейските пазари завършиха търговията с повишение. Stoxx Europe 600 поскъпна с 1.4% на седмична база. Това е втори седмичен ръст за индекса за последните три седмици.

Акциите на Adobe Systems скочиха с 3.8%, след като от компанията публикуваха данните за последното тримесечие, които се оказаха по-добри от очакваното. Книжата на Tiffany & Co се повишиха с 2.7% също след силни данни за приходите на компанията.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички