Голям ръст на потребителското доверие в САЩ


Голям ръст на потребителското доверие в САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

3268

Членът на Фед Стенли Фишер увеличи аргументите за още две повишения на лихвите през тази година. Според него рисковете пред икономиката са балансирани. Колегата му от Далас Роберт Каплан продължи да настоява за постепенно премахване на облекченията, а управителя на Фед Джанет Йелън все още намира отделни места с висока безработица, но не пожела да дискутира монетарната политика.

Потребителското доверие в САЩ скочи през март до най-високи нива за последните 16 години от 125.6 при очаквания за резултат от 114 и спрямо стойности през февруари от 116.1.

Посланик на Великобритания ще предаде днес на президента на ЕС Доналд Тъск пъчно подписано от премиера Тереза Мей писмо, което ще задейства член 50 от Лисабонското споразумение и ще се стартират двегодишните преговори за напускане.

Междувременно шотландските законодатели подкрепиха планове на националистическото правителство за организилане на втори референдум за независимост. Това като че ли поставя началото на дълги и горчиви сблъсъци в рамките на Великобритания по време на Брексит преговорите. Парламента гласува с 69 срещу 59 гласа и даде пълномощия на първия министър Никола Стърджън да поиска законови средства от властите за провеждане на вота преди пролетта на 2019.

Силно рали на долара след впечатляващите данни за потребителското доверие. Долара се отласна от 200-дневната пълзяща средна и се върна към нивата от 100.

Долар/йена се върна над 111 и все още има потенциал за растеж към зоната от 111.70 преди да се появят продавачи.

Паундът падна до зоната на подкрепа часове преди задействането на член 50. Процеса Брексит ще е дълъг и не е ясно как ще се отрази върху валутата. Като цяло след октомври миналата година паунда се търгува в един и същт рейндж.

Еврото се търгува около нивата от 1.08.

Републиканците имат намерение да осъществят данъчните реформи

Доходността на американските облигации нарасна вчера след посланието отправено от републиканците, че партията е единна и ангажирана с данъчните реформи. В допълнение вицепрезидента на Фед Стенли Фишер прогнозира още две повишения на лихвите през 2017.

Доходността по европейските книжа отчете малък спад. Начело бяха италианските и френските облигации, тъй като политическите рискове на Стария континент намаляха.

Силен ръст на борсовите индекси

Силен ръст на американските индекси с което беше сложен край на спадовете през последните осем дни.

Европейските индекси също нараснаха като начело на покачването беше Германия. DAX се повиши с 1.28%, докато FTSE 100 в Лондон спечели 0.68%, а CAC 40 в Париж прибави 0.57%.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички