Погледите са насочени към Фед


Погледите са насочени към Фед
Снимка: Getty Images/Guliver

3959

Пазарите избягваха рисковите покупки в очакване на решението за лихвите на Фед. Търговията освен предпазлива беше и слаба заради снеговете обхванали източното американско крайбрежие, което остави мнозина от дилърите у дома им. Стандард енд Пуърс затвори със загуби от 0.34%, а доходността по облигациите спадна с 3 базови пункта до 2.60%.

Индексът на цените на производителите изненада в посока нагоре и отчете ръст за месеца от 0.3% при очаквания за повишение от 0.1%.

Късно вечерта се появиха съобщения, че Саудитска Арабия отново е повишила производството на петрол до нива над 10 милиона барела на ден като по този начин е ликвидирала 30% от съкращението на продукцията. Новината доведе до сериозен спад на цената на петрола.

Индексът на потребителските цени в Германия беше в съответствие с очакванията и отчете повишение от 2.2% на годишна база. ЗЕВ индекса за бизнес настроенията регистрира минимално покачване за месеца от 76.4 до 77.3, но прогнозите бяха за по-голям ръст.

Индустриалното производство в еврозоната намаля значително спрямо предишния месец. Сегашния ръст е от 0.6% при предишен от 2.0% и очаквания за резултат от 0.9%.

Шарлот Хог от Английската централна банка подаде оставка заради това че не е разкрила, че членове на семейството й работят в Барклис, което постави под съмнение доверието в централната банка.

Доларът беше силен на валутните пазари. Слабостта беше видна при норвежката крона (заради петрола), британския паунд (заради Брекзит) и еврото (заради излизащи данни). Йената обаче отчете малки печалби заради избягването на рискови покупки и търсенето на сигурност в японската валута.

По-ниски инфлационни очаквания след спада на петрола

Доходността на американските облигации спадна след поевтиняването на петрола до най-ниски нива след ноември, което намали инфлационните очаквания, въпреки че индекса на цените на производителите в САЩ нарасна през февруари с повече от очакваното.

Очакванията на пазарите показват три увеличения на лихвите през тази година, но има шансове и за повече.

Лек спад на акциите преди решението за лихвите на Фед

Водещите американски индекси отчетоха малки загуби заради продължаващото поевтиняване на петрола при съобщенията за отново повишеното производство на Саудитска Арабия. Стандард енд Пуърс отчете най-големи загуби като начело на спада бяха петролните компании.

Европейските индекси също спаднаха заради понижението на петрола и предстоящото решение за лихвите на Фед. Германския DAX завърши със само 1 пункт по-ниско и се представи най-добре. Френският CAC 40 беше начело на загубите и се понижи с 0.5%.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички