Уолстрийт с понижение поради очакванията за ръст на лихвите


Уолстрийт с понижение поради очакванията за ръст на лихвите
Снимка: iStock

3252

Публикуваните вчера данни в САЩ за фабричните поръчки показаха лек спад за януари. Те са намалели с 1.2%. За предходния период стойността бе 1.3%. Прогнозите на анализаторите бяха за понижение от 1.0%.

Директорът на Националния търговски съвет на САЩ Питър Наваро говори за търговската политика на администрацията на Тръмп. Наваро заяви, че търговията на Америка с останалия свят е “реципрочна” поради по-ниските тарифи и нетарифни ограничения. Той посочи, че 16 страни държат по-голямата част от външния дълг на САЩ като справянето с този проблем чрез умни преговори би помогнал за по-добрия икономически растеж в страната.

Бившият френски премиер Ален Жюпе заяви, че няма да заеме мястото на кандидата за президент Франсоа Фийон, чието име бе замесено в скандал, свързан с корупция. Едно от последните проучвания показа, че Марин Льо Пен би загубила на втори тур от Макрон с 44-56, намалявайки с един процентен пункт разликата през последната седмица.

Доларът успя да се повиши спрямо по-голямата част от основните валути. Доларовият индекс, измерващ представянето на зелените пари нарасна с 0.1%, достигайки 101.64 пункта.

AUDNZD успя да пробие ключовото ниво на 1.0750 като сега двойката се търгува над него.

Ръст при доходността по американските книжа

Доходността по 10-годишните американски книжа се повиши с 3 базисни пункта, достигайки 2.50%.

Новината, че Ален Жюпе няма да замени като кандидат за президент на Франция Франсоа Фийон доведе до спад при 10- годишните германски дългови книжа. Тяхната доходност отстъпи до 0.342%.

Пазарите от двете страни на океана започнаха новата седмица с понижение

Водещите американски индекси стартираха новата седмица на отрицателна територия със спад от 0.2% до 0.4%. Технологичният Nasdaq бе водещ, отсъпвайки с 0.4 на сто до 5849 пункта. Dow Jones не успя да се задържи над 21 000, падайки до 20 954.

В Европа водещите пазари също се представиха незадоволително. Най-силно понижение отчете немския DAX, който се обезцени с 0.6%. Френският CAC40 отстъпи с 0.46%, а FTSE 100 загуби 0.33% от стойността си.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички