Футболна звезда инвестира в технологична компания


Футболна звезда инвестира в технологична компания
Снимка: Getty Images/Guliver

3476

Ерлинг Холанд, един от най-обещаващите млади играчи в европейския футбол, финализира своята първа бизнес инвестиция, превръщайки се в собственик на дял от технологичната спортна компания Hyperice.

Според споразумението, Холанд, който играе в германския клуб Борусия Дортмунд, ще изпълнява роля на рекламно лице в глобалната кампания на Hyperice, целяща все по-решително навлизане в света на футбола. Пазарите, на които компанията ще разшири присъствието си, включват Франция, Испания, Португалия и Великобритания. Hyperice произвежда устройства за мускулно възстановяване, които се радват на широка популярност в света на спорта. Финансовите условия по сделката не се разкриват.

„Фен съм на Hyperice от години и често казано чувствам хода да се присъединя към техния отбор, като нещо съвсем естествено”, казва Холанд пред CNBC. „Ерлинг е не само един от най-добрите футболисти в света, но също така и лидер и вдъхновение за младите атлети навсякъде по земното кълбо”, казва изпълнителния директор на Hyperice Джим Хуетър. „Горди сме да имаме Ерлинг в екипа на Hyperice, както като инвеститор, така и като лице на нашата глобална футболна кампания”, добавя той .

20-годишният Холанд, който е родом от Норвегия, се присъединява към други атлети с инвестиции в технологичната компания. Сред тях изпъкват имена като звездата от NBA Крис Пол, тенисистката Наоми Осака и бейзболистът Фернандо Габриел Татис Медина. Hyperice сключи и сделка с щатската лига по американски футбол NFL през миналия ноември, което означава, че оценката на компанията може да скочи до 1 млрд. долара. Ерлинг Холанд има спонсорски договор с Nike, като не крие, че в идните години може да се окаже отново в ролята на инвеститор в компании в сферата на “спорта, технологиите и тренировките”.

Холанд се радва на голям успех в германската Бундеслига. От началото на миналата година той има 38 гола в 41 мача, включително 25 гола през настоящия сезон. Общо във всички турнири младият футболист има 53 гола в 56 мача за Борусия Дортмунд. Спекулира се, че по-големи отбори искат младата звезда в редиците си, като спрягат имената на Манчестър Юнайтед, Барселона, Реал Мадрид и др. Ако това се случи, то Hyperice ще получат още по-голям дивидент от партньорството си с атлета. Предполагаемата цена, която трябва да платят клубовете за трансфер на Холанд, надхвърля сума от порядъка на 200 млн. долара.

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички