Германия постави нови условия за пристигащи от България


Германия постави нови условия за пристигащи от България
Снимка: iStock

14263

Считано от 24 октомври 2021 г., неделя, Германия въвежда нови изисквания за пристигащите от България, след като страната ни бе класифицирана като високорисков регион заради COVID-19.

Всички влизащи в Германия от България ще трябва да попълнят дигитална форма за предварителна регистрация и да разполагат с получено потвърждение от ТОЗИ сайт.

Всички влизащи в Германия е необходимо да представят COVID сертификат – отрицателен тест (PCR-тест, направен не по-късно от 72 часа или бърз антигенен тест, не по-стар от 24 часа преди влизането), сертификат за ваксинация или сертификат за преболедуване. Тест не се изисква от деца под 12 години.

Сертификатът трябва да бъде качен на ТОЗИ сайт. Пътуващите следва да използват индивидуалния линк, който са получили в потвърждението за направена дигитална предварителна регистрация (PDF документ).

Като COVID сертификати се признават: сертификат за ваксинация – пълна ваксинация като от поставянето на последната доза да са изминали 14 дни; сертификат за преболедуване – положителен PCR тест за COVID-19, направен най-малко 28 дни и максимално 6 месеца преди влизането в Германия; отрицателен тест – признават се PCR, LAMP, TMA, като пробата трябва да е взета не повече от 72 часа преди влизане в Германия. Може да бъде представен и антигенен тест, не по-стар от 24 часа, при престой в регион с висок риск. Не се признават тестовете за антитела.

Всички граждани, които не са ваксинирани или не могат да докажат, че са преболедували коронавирусната инфекция в рамките на последните 6 месеца, подлежат на задължителна 10-дневна домашна карантина. Тя може да бъде прекратена след предоставяне на отрицателен PCR-тест най-рано 5 дни след влизане в Германия. Резултатът трябва да се съхранява в продължение на 10 дни след теста.

Децата под 12 годишна възраст подлежат на задължителна пет дневна домашна карантина, която изтича автоматично на 5-ия ден от пристигането в Германия.

Трябва да се има предвид, че е възможно изискванията да се различават в различните федерални провинции. Защо Германия предупреди да не се пътува до Българското Черноморие

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Берлин, и с консулствата във Франкфурт на Майн и в Мюнхен.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички