Гимназиите и университетите ще учат онлайн


Гимназиите и университетите ще учат онлайн
Снимка: iStock

7652

Гимназиите, университетите, както и всички езикови и образователни школи преминават на онлайн обучение за 14 дни. Новите мерки ще се прилагат от 29 октомври, четвъртък до 12 ноември (също четвъртък). Това гласи нова заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

Строгите мерки идват след вчерашния рекорд на заразените и жертвите на COVID-19, при който цялата страна светна в червено, а болниците започнаха да се задъхват от липса на хора.

Театри, кина, концерти и танцови спектакли остават разрешени, но при заетост на местата до 30%. Ще се провеждат и всякакви служебни мероприятия (конгреси, семинари и т.н.), но ще могат да присъстват не повече от 30 души. Забранени са екскурзии и групови посещения на туристически обекти.

Всички спортни събития ще са без публика, с изключение на турнира по тенис Sofia Open 2020, където публиката ще е през две седалки.

Затварят се всички нощни заведения на закрито, а заведенията за хранене трябва да осигурят дистанция от 1,5 м между клиентите си, като не се допускат повече от 6 души на маса.

Работещите и клиентите на пазарите трябва да са с маски и да спазват дистанция от 1,5 м помежду си. Търговски и административни сгради остават отворени, но трябва да се допуска по 1 човек на 3 кв. м. в съответния обект.

И докато всички мерки ограничават до голяма степен физическите бизнеси, голяма част от онлайн бизнесите процъфтяват. Все повече хора останали без работа, печелят парите си чрез казино онлайн или други алтернативни методи в онлайн пространството.

 

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички