Голям студ ни чака тази седмица - ето в кои дни


Голям студ ни чака тази седмица - ето в кои дни
Снимка: Thinkstock/Guliver

3974

Новата седмица ще ни донесе превалявания от сняг, Още през нощта срещу понеделник, 18 декември, дъждът ще премине в сняг. Облачността ще бъде предимно значителна, с временни разкъсвания над югозападните райони, където ще е и почти без валежи.

Във вторник превалявания от сняг ще има на места, главно в Северна България. Застудяването ще продължи и минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните - между минус 1° и 4°.

В сряда валежите ще намалеят и ще има променлива облачност. Най-ниските минимални температури ще бъдат минус 8 градуса в Кюстендил, а максималните – плюс 5 в Пловдив.

В четвъртък валежи не се очакват и над страната ще бъде предимно слънчево, но времето рязко ще застудее. Минималните температури ще са от минус 17 до минус 3 градуса, а максималните от минус 1 до плюс 5 градуса.

В петък облачността ще е променлива и градусите леко ще се повишат. Максималните температури ще са между 2 и 11 градуса.

В събота над страната ще бъде предимно облачно със слаби валежи от сняг. Максималните температури ще са от нула до плюс 10 градуса.

В неделя облачността ще намалее до променлива. Минималните температури ще са в рамките на минус 10 и минус 2 градуса, а максималните - от минус 2 до плюс 5 градуса.

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички