Google дърпа таланти и купува интелектуална собственост от HTC за 1,1 млрд.долара


Google дърпа таланти и купува интелектуална собственост от HTC за 1,1 млрд.долара
Снимка: Getty Images / Guliver

2088

Очаквано Google и HTC обявиха споразумение за сделка, по силата на което интернет гигантът ще придобие таланти и интелектуална собственост от тайванския поизводител на смартфони за сумата от 1,1 млрд.долара.

Част от служителите на HTC ще се присъединят към Google, като освен това лидерът в интернет търсенето ще получи неексклузивен лиценз за интелектуална собственост на HTC, с която ще поддържа фамилията смартфони Pixel, съобщава TechNews.

Споразумението отразява десетгодишно стратегическо партньорство между HTC и Google в разработката на първокласни смартфони, се казва в официалното изявление.

Голяма част от специалистите, които преминават от HTC в Google, са участвали в разработката на Pixel смартфони, уточняват двете компании.

„HTC е дългогодишен партньор на Google и създаде някои от най-красивите, премиум устройства на пазара,” каза Рик Остерлох, старши вицепрезидент на подразделението за хардуер в Google.

„Приветстваме членовете на екипа на HTC, които ще се присъединят към Google, за да стимулират по-нататъшните иновации и бъдещото развитие в потребителския хардуер”, допълни мениджърът.

Сделката подлежи на одобрение от регулаторните органи. Ако всичко върви по план, придобиването на специалисти и интелектуална собственост на HTC от Google ще приключи в началото на 2018 г.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички