Гърция маха карантината и отваря границите


Гърция маха карантината и отваря границите
Снимка: iStock

8109

Гърция премахва карантината за влизащите гости от ЕС на територията на страната от днес 19 април. Отмяната на седемдневната карантина след влизане в страната ще важи и за гражданите на САЩ, Великобритания, Сърбия, Израел и ОАЕ, пише вестник "Труд". Гърция: Ударно тестване и ваксиниране по островите

Изискването за туристите, както и за гръцките граждани е да притежават отрицателен ПСР тест или да са ваксинирани, като втората игла трябва да е направена не по-късно от 14 дни. Гърция ще признава всички ваксини, без изключение.

От днес се отваря и граничен пункт Маказа-Нимфея за леки автомобили. Разрешават се и международните полети към летищата на островите в страната. На граничните пунктове избирателно ще се извършва бърз тест за коронавирус.

Туристическият сезон в Гърция започва официално на 14 май. Хит за туристите са малките гръцки острови, рекламирани като "места без Covid-19", където са имунизирани всички жители. Там хотелите са резервирани до края на летния сезон.

Гръцките власти обсъждат отваряне на заведенията, за да не се събират голям брой младежи на обществени места. Това стана, след като бе отчетена вълна от неподчинение на младите хора в Гърция срещу карантината и мерките. По площадите и парковете вечер се събират хиляди млади хора, като полицията не може да ги разпръсне. Епидемиолозите предлагат да се отворят заведенията, където ще се спазват наредбите за дистанция и маски.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички