Гърция наложи вечерен час в курортите си


Гърция наложи вечерен час в курортите си
Снимка: iStock

15608

Гърция обяви вечерен час за ресторанти и барове в някои от топ туристическите си дестинации, след като случаите на коронавирус в страната достигнаха нов връх.

Баровете и ресторантите на Миконос, Санторини, Корфу, Родос и Крит ще спират работа в полунощ и ще отварят отново чак на сутринта. Така на практика се налага забрана на нощния живот в гръцките курорти. Ограниченията ще важат до 23 август, предаде NOVA. Известен български курорт също затвори барове и дискотеки за целия летен сезонКой е той - четете тук.

Гръцкото правителство обяви и нови ограничения за влизане от Балканите и за пристигащите с полети от няколко европейски страни. Гърция върна някои строги ограничения 

Сред новите мерки на гръцкото правителство е изискването за отрицателен PCR тест за пристигащите от Белгия, Чехия, Нидерландия, Испания и Швеция. Отрицателен тест, направен до 72 часа преди пътуването, ще се изисква и от всички, които преминават сухопътните граници на страната. В това число влизат и постоянно пребиваващите в Гърция, които са пътували в чужбина. Това изискване влиза в сила от 17 август. 

Заразените стават все повече напоследък, а в отговор гръцките власти налагат все по-строги противоепидемични мерки. Маските са задължителни на всички закрити обществени места, в магазините и дори по откритите пазари, събиранията са ограничени до макс 100 души. На кои места в Гърция маските са задължителни

В страната от началото на пандемията са регистрирани 5749 случая на коронавирус, починалите са над 200. За денонощието са регистрирани 126 нови носители на COVID-19.

Южната ни съседка в момента е в разгара на туристическия сезон и приема многобройни посетители, които със сигурност няма да са щастливи от забраната за нощен живот.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички