Гърция: Ударно тестване и ваксиниране по островите


Гърция: Ударно тестване и ваксиниране по островите
Снимка: iStock

3951

Гърция започна масово тестване на населението, за да се установят реалните нива на разпространение на коронавируса. Пандемията показва тенденция на ограничено влияние, съобщават здравните власти в южната ни съседка, предава БНР.

Страната получи поредната пратка от 2,5 милиона теста за Covid-19. От понеделник се въвежда задължително тестване на всички работещи в транспорта, услугите, търговската мрежа и държавните учреждения.

Тестването е задължително веднъж седмично. За учениците и учителите тестването е задължително два пъти на седмица. При положителен резултат се действа по инструкции на министерството на здравеопазването.

Прокуратурата реагира срещу коментари в социалните мрежи, че "тестовете били опасни за здравето". Глобиха и родители, които не позволяват на децата си да се тестват.

Ваксинирането върви успешно, като имунизираните наближават 3 млн. души, съобщават  гръцките здравни власти. Междувременно Гърция ще получи допълнителни 1,2 млн. дози от ваксината на BioNTech/Pfizer. Те са част от пакета за ЕС от 50 млн. дози, който ще пристигне по-рано от очакваното. Гърция обяви как ще приема туристи през лятото

А гръцките острови привличат туристи с ваксиниране на всички техни жители. Ще бъдат имунизирани хората на острови, където живеят до 10 000 души. В програмата "Остров без Covid" вече се включиха 62 гръцки острова, като ще се ваксинират всички жители.

Днес се очаква решение на правителството за облекчаване на част от мерките, сред които е и отмяна на задължителната седемдневна карантина за идващите от чужбина.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички