И Цачева си купила ново жилище на по-ниска цена?


И Цачева си купила ново жилище на по-ниска цена?
Снимка: БГНЕС

4040

Министърът на правосъдието Цецка Цачева също е купила луксозен апартамент на по-ниска цена. Цачева е придобила жилищен имот от 198 кв. м в сграда, построена от същата строителна фирма, продала новия апартамент на колегата ѝ от ГЕРБ Цветан Цветанов, показват документи, публикувани от агенция „ПИК“.

Правосъдният министър е купил имота заедно със сестра си на значително по-ниска цена от тази, която плащат останалите клиенти на фирмата. Цачева владее 3/4 идеални части от имота, а нейната сестра 1/4.

Силно занижената цена се потвърждава от документ за друга сделка със случаен купувач, на който е видно, че за жилище с почти същата площ в сградата е платено двойно повече.

Цачева е платила 670 евро на кв. м, а само месец преди нейната сделка, абсолютно идентичен апартамент в кооперацията (с малко по-голям гараж) е продаден с 65 000 лв. по-скъпо.

Проверка на „Бивол“ показва, че други апартаменти в същата сграда са продадени на по-високи цени отколкото апартаментът, купен от правосъдния министър.

Проверка на Expert.bg в Имотния регистър установи, че въпросните сделки наистина съществуват, но финансовите им параметри не са публично достъпни.

Вчера „Свободна Европа” разкри, че шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов е придобил луксозен апартамент с частен “ВИП асансьор” и отделен гараж за две коли на цена многократно по-ниска от пазарната.

Днес изданието изнесе подробности, че това е станало със заменка на два апартамента на Цветанов, които в същия ден – 12 юни 2018 г., са били препродадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички