И KFC изчезва от Русия


И KFC изчезва от Русия
Снимка: Yum Brands

4728

Веригата за бързо хранене KFC e поредната голяма западна марка, която напуска Русия.

Американската компания Yum Brands, която е собственик на световноизвестната верига ресторанти, е в напреднали преговори за продажба на обектите KFC и франчайз права в Русия на местен купувач, след което планира напълно да напусне страната.

Компанията отвори първия си ресторант KFC в Русия през 1995 г. и сега има около 1000 обекта в страната, почти всички от които се управляват от независими собственици по лиценз или франчайзингови споразумения, пише Reuters.

Западните компании, които се изтеглят от Русия заради инвазията в Украйна, ускориха темпото на напускане през последните седмици, тъй като Москва предлага нов закон, който би ѝ позволил да конфискува активи и да налага наказателни санкции на чуждестранни фирми. Starbucks напуска Русия, затваря 130 обекта и съкращава 2000 души

McDonald's, която беше сред първите западни компании стъпили в страната след разпадането на Съветския съюз, продаде бизнеса си в Русия по-рано тази година. Ресторантите отвориха врати под нова марка миналия месец. "Вкусно и точка": Руският наследник на McDonald's отвори в Москва

Yum Brands вече е приключила продажбата на другата си популярна марка – Pizza Hut в Русия на местен оператор, който ребрандира ресторантите. Финансовите подробности за продажбата не бяха оповестени.

Руските медии съобщиха миналия месец, че бизнесът е закупен за 300 милиона рубли (4,92 милиона долара) от Noi-M, който е свързан с оператора на руските франчайзи на Costa Coffee и T.G.I. Friday's.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Водка Smirnoff за втори път бяга от Русия

Гигантът Marriott напуска Русия, хотелите му обаче ще работят

Кои са най-разпространените вериги за бързо хранене в света?

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички