iOS става по-непопулярна в Европа

iOS става по-непопулярна в Европа
Източник: Getty Images/Guliver

Популярността на мобилните операционни системи iOS и Android е твърде различна на големите пазари, включително САЩ, Европа и Китай, сочат данни на анализаторите от Kantar за септември тази година.

Делът на епълската платформа нараства в САЩ с 5 процентни пункта на годишна база, достигайки 39,7%. Именно на американския пазар Apple има най-голям прогрес, според анализа на Knatar, цитиран от TechNews.

В същото време делът на Android в САЩ е намалял през септември до 60,1% на годишна база, но бележи ръст спрямо предходните месеци. На останалите значими пазари платформата на Google доминира категорично.

Така например, в Китай делът на iOS е около 18,8%, като регистрира леко покачване спрямо септември миналата година, когато е бил 17,3%. В Германия пък iOS губи пазарен дял и заема 16,2% от пазара, докато Android има 83%.

Въобще, на всички големи пазари в Европа се наблюдава отстъпление на iOS. Делът на епълската платформа в Испания е 7,1%. Най-нисък обаче е делът на iOS на пазара в Бразилия, определян от Kantar на едва 3,8%.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.