Според КТ "Подкрепа" протестите в "Пирогов" вече са безсмислени


Според КТ "Подкрепа" протестите в "Пирогов" вече са безсмислени
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

2652

Продължаващите протести в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов” са изчерпали своя смисъл и могат да донесат само нежелани ефекти вместо необходимия в този случай конструктивизъм.

Това се казва в позиция на Медицинската федерация на КТ „Подкрепа”.

"За съжаление протестите започват да се ползват от отделни личности, чиито интерес не съвпада с интереса на цялата съвкупност от работещи в лечебното заведение. Появяват се все повече спекулации и фалшиви интервюта с представители на синдиката, което води до изостряне на тона в тази сложна ситуация. Медицинска федерация отчита, че съществуват множество грешки в комуникацията между работещи и ръководство на най-голямата спешна болница в страната, както и наличието на множество въпросителни при организацията на самия протест", се казва в позицията.

"Смятаме, че е настъпил момент за спокоен диалог и синдикатът може да бъде естествен и необходим медиатор при идентифициране на истинските нужди на работещите и показване на пропуските и на двете страни. Призоваваме членовете на КТ „Подкрепа” в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов” да не се поддават на манипулации и провокации в момент, когато синдикалната секция трябва да започне преговори по колективния трудов договор, който е единственият механизъм за осиуряване на нови материални придобивки", съобщават от синдикалната организация.

"Заявяваме своята готовност да продължим диалога както с ръководството на болницата, така и с управления екип на Министерство на здравеопазването. Трябва да се подчертае, че всеки, който се опита да осъществява контакти с медии и институции от името на Медицинска федерация, освен изпълнителния съвет на самата федерация, не е упълномощен да изразява позиция от името на синдиката. Синдикалната организация не може да носи отговорност за действията на лица, които не са нейни членове или не са упълномощени да я представляват, но ще защити по всички законови начини общия интерес на всички работещи в лечебното заведение. Продължаваме внимателно да следим случващото се и да поддържаме контакт с всички страни", подчертават още от Медицинската федерация.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички