Най-големият пътнически самолет в света каца в София, пилотиран от българин


Най-големият пътнически самолет в света каца в София, пилотиран от българин
Снимка:

4236

Най-големият пътнически самолет в света пристига в София. На 16 октомври той ще кацне в столицата, пилотиран от старши първи офицер Марио Бакалов.

Машината е Airbus A380 и е на германската авиокомпания Lufthansa. На премиерата делегация от политици, клиенти на авиокомпанията и медии ще имат възможността да посетят двуетажния самолет, който ще остане няколко часа у нас, съобщават от българското представителство на превозвача. Цялото събитие се организира в партньорство с Луфтханза Техник и Летище София.

„С визитата на нашия флагман искаме да популяризираме полетите на дълги разстояния с A380 сред клиентите в България“, сподели Александър Толвет, регионален директор на Lufthansa Group в България. „България и Луфтханза споделят обща история през годините. Това събитие представлява чудесна възможност да запознаем потребителите и широката общественост в страната с нашия A380. Българите, които планират пътувания чрез хъба ни във Франкфурт до американските градове Лос Анджелис, Сан Франциско или Маями, както и до азиатските мегаполиси Делхи, Хонконг, Шанхай и Сингапур могат да изпитат удоволствието да летят на борда на нашите A380 в една от четирите модерни класи за пътуване. Освен това, заради своите размери Airbus A380 е приблизително с 30% по-безшумен от настоящата генерация широкофюзелажни самолети“.

Превозвайки общо до 509 пътници, само горният етаж на самолета предоставя 8 места в първа класа и 78 места в бизнес класа, които могат да се използват и като стандартни по размер легла. Основният салон осигурява пространство за 371 места в икономична класа, като по-малък брой места от тази класа са разположени и на горния етаж. Новата Премиум икономична класа също e в основния салон и предлага на 52-ма пътници с 50% по-голямо пространство за краката, в сравнение с икономична класа, както и допълнителен брой багаж.

Очаква се единственият български пилот на A380 в Луфтханза – Марио Бакалов, с ранг старши първи офицер, да бъде част от летателния екипаж, който ще управлява самолета до София в този ден. Въздухоплавателното средство ще може да бъде забелязано от различни точки в града по време на своя подход за кацане на столичното летище.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички