Няма да има коледни добавки за пенсионерите


Няма да има коледни добавки за пенсионерите
Снимка: БГНЕС

1221

Парламентът отхвърли предложението на АБВ за коледни надбавки за всички пенсионери.

В документа се предвиждаше да бъдат отпуснати допълнително 60 млн. лева за Министерство на труда и социалната политика, за да могат да бъдат отпуснати коледни добавки на всички пенсионери, а не само на тези с пенсии в размер до 286 лева

Гласуваха 157 народни представители, от които 53 бяха „за”, 61 гласуваха „против”, а 43-ма се въздържаха, информира агенция "Фокус".

Депутатите отхвърлиха и предложението на БСП Лява България за отпускане на повече средства в приходната част – 337 млн. лева. То бе отхвърлено с 85 гласа „против”, 35 народни представители се „въздържаха”, а 46 гласуваха „против”.

Отхвърлено беше и предложението на АБВ за отпускане на 13 млн. лева за минимални заплати за Министерството на образованието с аргумента, че тези средства вече са изплатени. Против се обявиха 82 депутати, 47 гласуваха „за”, въздържаха се 69.

При дебатите народният представител от ГЕРБ и председател на Временната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова обяви, че предложението на „БСП-Лява България” за 337 млн. лева повече в приходната част е грешно и неправилно, затова не трябва и да се приеме. „Изговори се много какви са приходите, какви могат да бъдат. Към месец октомври приходите са с 253 млн. лева повече от същия период на 2013-та година. В бюджет 2014-та година са предвидени повече 2 млрд. лева. Разликата няма как да се появи. Поради тази причина просто е смешно да говорим, че в оставащите два месеца, може да се навакса такава разлика. Призовавам да не гласувате това предложение. За мен е абсолютно необосновано”, заяви Менда Стоянова.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички