Оръжейните заводи "Арсенал" отново ще работят


Оръжейните заводи "Арсенал" отново ще работят
Снимка: БГНЕС

38097

Двата военни завода на "Арсенал" в Казанлък и в Мъглиж, възстановяват работа от понеделник, 30 март. Деветте хиляди работници и служители бяха пуснати в двуседмичен отпуск-карантина като мярка срещу разпространението на коронавируса, но сега ще се върнат на работа, съобщават от местната медия Zakazanlak.bg.

Драконовски мерки за защита на здравето на хората е предприело ръководството на дружеството. За всеки от работниците са осигурени предпазна памучна маска, предпазно облекло и дезинфектант, произведени в "Арсенал". Част от служителите в цеховете на завода са работили през двуседмичната карантина, за да произведат въпросните защитни материали.

Кои други големи заводи в България спряха да работят, четете тук.

Целият завод в момента се дезинфекцира, като това ще се случва и 2 пъти на всяка смяна. В работните и санитарните помещения ще има допълнителни възможности за дезинфекция.

Служителите ще преминат специален инструктаж каква дистанция за спазват при работа и общуване с колеги. Из целия завод са поставени информационни табели и постери с указания за необходимите предпазни мерки.

Термокамери на входа ще следят за здравословното състояние на влизащите в завода работници. Работниците с по-висока от нормалната температура ще бъдат отделяни и преглеждани в специални изолационни стаи. Осигурен е и допълнителен медицински персонал на изходите на "Арсенал".

Кризата със заразата, спада на поръчките и ситуацията на финансовите пазари принудиха миналата седмица оръжейната да обяви предстоящо съкращение на 2000 души. Освобождаването на персонала ще започне от 29 април.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички