Корейци строят завод за кабели за 20 млн. евро в Сърбия


Корейци строят завод за кабели за 20 млн. евро в Сърбия
Снимка: Kyungshin Cable

10187

Южнокорейската компания Kyungshin Cables ще инвестира 20 млн. евро в изграждането на фабрика за кабели в сръбския град Смедеревска Паланка. Предприятието ще произвежда кабелни комплекти за зарядни устройства за електромобили.

Това стана ясно, след като южнокорейската компания подписа меморандум за разбирателство (МР) с местните власти в Смедеревска Паланка за изграждането на завода, съобщава сръбското министерство на икономиката, цитирано от SeeNews.

"В Смедеревска Паланка Kyungshin Cables ще произвежда компоненти за традиционни автомобили, но също така и компоненти за електрически батерии за автомобили, високотехнологични продукти, които са бъдещето на автомобилната индустрия", каза посланикът на Южна Корея в Сърбия Чо Хьон Чан.

Kyungshin Cables планира да започне строителството на фабриката през април и да го завърши през 2021 г., като производството ще отвори от 700 до 1000 нови работни места.

Корейците са решили да инвестират в Смедеревска Паланка заради условията в местната индустриална зона и добрата логистика на района. Сръбската държава също активно подкрепя подобни инвестиции.

Kyungshin Cable е част от групата Kyungshin и произвежда електронни компоненти за автомобилната индустрия, главно кабелни комплекти за производители като Hyundai, Kia, Volkswagen, Ford, Volvo и BMW.

Компанията има над 1500 работници в заводи на 3 континента и оборот от 1 млрд. долара за 2017 г. Kyongshin има производства в САЩ, Полша, Китай, Мексико, Индия, Хондурас, Камбоджа и др.

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички