Почина шефът на "Агромах" Методи Бачев


Почина шефът на "Агромах" Методи Бачев
Снимка: БГНЕС

40051

Бизнесменът Методи Бачев, който ръководеше строителната фирма "Агромах", е починал. Той е получил масиран инфаркт след операция в столичната болница "Пирогов". 47-годишният Бачев е претърпял планова операция на носа, но след като се събудил от упойката, получил сърдечен удар, който се оказал фатален, съобщи регионалният сайт struma.com.

Бачев е сред най-популярните бизнесмени и един от най-богатите хора в Югозапада. Заедно със свои съдружници създава голямата строителна компанията "Агромах" (прекръстена впоследствие на "Грома Холд"). Фирмата строи части от АМ "Струма", има големи обекти в Благоевград и строи инфраструктура в други части на България.

Повече от 20 години бизнесменът е "двигател" на компанията и неин пряк ръководител. За него се твърди, че е бил в основата на успешната работа на фирмата и винаги е мобилизирал работниците, за да завършват обектите качествено и в срок.

Бачев доби скандална популярност в края на лятото на 2016 г., когато се забърка в скандал с кмета на Симитли Апостол Апостолов и премиера Бойко Борисов. На празненство на площада в симитлийското село Черниче бизнесменът кани на сцената актьора от "Шоуто на Слави" Краси Радков, обявявайки, че "кметът на Симитли Апостол Апостолов е е*ал премиера Бойко Борисов".

Скандалните думи на Бачев се чуват във видео, което бързо обиколи повечето медии и социалните мрежи.

Кметът на Симитли категорично отрече да е имал интимни отношения с премиера Борисов. "Не ме занимавайте с глупости, не съм спал с премиера, приятна вечер", заяви категорично Апостолов.

След скандала в офисите на "Агромах" имаше проверка на прокуратурата заради съмнения за укриване на данъци в размер на 14 млн. лв. При акцията бяха открити сакове с големи суми пари, а впоследствие компанията беше отстранена от големи обществени поръчки.

Апостолов и Бачев очевидно имат стара вражда, която доведе до масов бой в Симитли навръх Нова година. В мелето участваха както кметът, така и синът му - депутатът от ГЕРБ и футболен съдия Стефан Апостолов, които размениха юмруци с компанията на бизнесмена. И двете страни се обвиниха взаимно за случилото се.

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички