Батутът - най-доброто упражнение на открито


Батутът - най-доброто упражнение на открито
Снимка: iStock/Guliver

4736

Батутът е чудесно съоръжение за упражнения и релакс както за малки, така и за по-големи. Той е най-доброто упражнение на открито, което ще достави изключително удоволствие на цялото семейство. Това е много ефективен начин за подобряване на двигателните умения.

При избор на евтин батут трябва да вземете предвид някои основни характеристики.

Как да изберем правилния размер трамплин?

Когато избирате размера на Вашия батут, трябва да вземете предвид не само наличното пространство, но и неговата безопасност.

Размерът на трамплините, които се предлагат на пазара варира между 90 - 460 см в диаметър. Важно е да имате предвид пространството, където ще поставите батута, както и факта, че около него трябва да има свободна зона за безопасност от поне 1 м.

Как да осигурим максимална безопасност с допълнителни аксесоари за батут?

Повечето модели трамплини са щателно тествани и производството им отговаря на най-високите стандарти за безопасност. Заложете на качествено изработен батут, за по-голяма сигурност.

Много е важно да го сглобите правилно и да го поставите върху здрава повърхност с достатъчно пространство, за да има поне 1 м около целия батут.  Преди да го използвате, проверете много добре дали закрепващите елементи са достатъчно затегнати и стабилни. Направете проверка и на пружините и платното за скачане.

Безопасността винаги трябва да е на първо място. Именно затова Ви препоръчваме да изберете подходящите аксесоари за батут – Спортен склад .

На първо място, трябва да се сдобиете с предпазна мрежа. Тя ще осигури безопасни  и безгрижни игри на децата и Вие ще сте спокойни, че те са защитени, докато се забавляват. Изберете мрежа за безопасност, която е изработена от висококачествени материали, които ще й позволят да издържи по-дълго време.

Още един аксесоар за батут, който ще Ви осигури безопасно забавление, са колчетата, които служат за стабилно придържане на предпазната мрежа. Те също така могат да служат и за крачета. Именно затова е необходимо да имате резервни колчета.

Отскачащата повърхност е един от най-важните аксесоари за батут. Именно тя определя колко високо може да се скача на това съоръжение. Съветваме Ви внимателно да изберете отскачащата повърхност. Тя трябва да е издръжлива, да е с високо качество, а повечето модели се предлагат с UV защита.

Аксесоарите за батут не свършват до тук.

За да защитите батута от лошите метеорологични условия, хубаво е да се сдобиете с висококачествено покривало. За безопасност на децата, препоръчваме предпазна подложка, която покрива и пружините, и ръбовете на рамката.

Ако спазвате основните изисквания за безопасност, ще сте спокойни, че цялото семейство е защитено.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички