Парламентът одобри промените в правителството


Парламентът одобри промените в правителството
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

2348

Народното събрание прие предложените промени в правителството. Те бяха одобрени със 116 гласа "за", а 89 от депутатите са "против".

Новите назначения бяха представени пред депутатите от вицепремиера Томислав Дончев, който съобщи, че оставките на министрите вече са депозирани.

Премиерът Борисов, който предложи кадровите промени, така и не се появи в пленарната зала. Председателят на парламента Цвета Караянчева отказа да доведе Борисов с мотива, че бил възпрепятстван. Тя се позова на конституцията и правилника на Народното събрание, в които липсвало изрично изискване премиерът да присъства.

На мястото на Владислав Горанов застава досегашният здравен министър и опитен финансист Кирил Ананиев, а на неговото – проф. Костадин Ангелов, изпълнителен директор на Александровска болница.

Постът на Емил Караниколов заема неговият заместник Лъчезар Борисов, вицепремиерът Марияна Николова пък е новият министър на туризма, заменяйки Николина Ангелкова. Младен Маринов ще бъде заместен от Христо Терзийски, началник на Главна дирекция "Национална полиция" в МВР.

Дебатите в парламента преминаха със скандирания на БСП за "оставка" на правителството, а депутатът от ГЕРБ и председател на енергийната комисия Валентин Николов помоли да не я искат, тъй като "не знаят какво ще дойде".

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички