Без руски туристи у нас и през август


Без руски туристи у нас и през август
Снимка: Getty Images/Guliver

12632

Българските курорти вероятно ще останат без руски туристи и през август. Руските туроператори отлагат туристическите пътувания до България и Гърция, тъй като полетите до двете страни все още не са възстановени.

Същото важи и за почивките в Индия, Виетнам, Мароко, Кипър, Тунис, Испания, ОАЕ, Хърватия, Шри Ланка и Черна гора, съобщава специализираният портал Tourprom.

Туроператорите предлагат на руснаците да отложат пътуванията при същите условия и без допълнително заплащане. Броят на нощувките, градът на отпътуване, хотелът и настаняването се запазват. Офертата може да бъде използвана от пътници с пакетни турове, които е трябвало да летят с чартърни полети до 18-те дестинации.

Това ще бъде сериозен удар за Българското Черноморие, където всеки десети турист през миналия юли е бил руснак. Ваканциите на руснаците в страната ни се отменяха масово и през юли.

Наскоро Русия възстанови полетите до Турция, което събуди голям интерес у руснаците. Туроператорите веднага обявиха най-добрите цени за почивки в най-луксозните хотели на южната ни съседка. Ваканциите в Турция в момента са значително по-евтини от преди година, а цените са достъпни.

Руските власти възобновиха полетите и до Великобритания и Танзания. Те преговарят с още 30 държави, а през август списъкът вероятно ще бъде разширен.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички