Хотели по Черноморието свалят цените наполовина


Хотели по Черноморието свалят цените наполовина
Снимка: iStock

24490

Отстъпки до 50 на сто от първоначално обявените цени за сезона предлагат на своите гости хотели по морето, показва проверка на в. "Труд" в сайтове за продажба и информация, предоставена от специализирани за ваканции у нас туроператори. До средата на юли можете да резервирате почивка на половин цена в четири и петзвездни хотели в Златни пясъци и Слънчев бряг.

Причината за намаленията е липсата на чуждестранни туристи, отказ от чартърни програми през последните дни във връзка с обявяваните все повече случаи на заразени с COVID-19 у нас, отменените редовни полети към и от България, както и желанието на хотелиерите поне да покрият разходите си за отваряне на обектите, обясняват от бранша.

Те са категорични, че към момента близо 70 на сто от хотелите не са сигурни, че ще отворят, а тези, които вече приемат туристи, свалят цените, за да избият поне разходите за персонала.

Проблем за хотелиерите са и неяснотите на процедурните правила за реакция в новата обстановка, обяснява председателят на Съюза на хотелиерите в Златни пясъци Георги Щерев.

Затова хотелиерите се надяват чрез отстъпки в цената да привлекат българските гости. Намаленията до 40-50 на сто засега са валидни до средата на юли, а след това отстъпките падат на нива от 10-20 на сто от първоначалните оферти за сезона, обявени още в края на зимата, когато се сключват и договорите с международните туроператори, обясниха от бранша.

В момента почивките на морето ни излизат все едно сте ги предплатили още през февруари, обясниха от бранша. Въпреки ниските цени на хотелите, в момента плажовете и заведенията край морето са празни, а чадърите остават незаети, обясниха от бранша.

Какъв ще е Слънчев бряг това лято?

Тенденция през последния месец е вместо добър хотелски продукт клиентите да търсят апартаменти или къщи за гости, в които да отседнат заедно с роднини и приятели, посочват туроператори. Това дава на хората чувство за сигурност, въпреки че в хотелите изискванията за хигиена и дезинфекция към момента са много по-високи, твърдят от бранша.

Цените в къщите за гости също са невъобразимо ниски, въпреки търсенето, показва проверка в една от най-предпочитаните у нас резервационни системи. Най-евтината седемдневна ваканция за двама в стая в къща за гости в планински курорт, известен с минералната си вода, е само 119 лв. В нея се включва настаняването за двойката за целия период и безплатен интернет.

Най-евтината подобна оферта край морето за същия период от 6 до 13 юли е в къща в Бяла. Там двама могат да почиват една седмица срещу същата сума. Мястото е на 700 метра от морето.

За същия период ваканция за двама в тризвезден хотел в Св. Св. Константин и Елена можете да намерите срещу 361 лв. В цената са включени безплатен паркинг, закуска и интернет.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички