Няма да отварят баровете и дискотеките в "Албена"


Няма да отварят баровете и дискотеките в "Албена"
Снимка: Albena.bg

12700

Баровете и дискотеките в курортния комплекс "Албена" тази година остават затворени. Целта е да се намали до минимум риска от заразяване на нови хора с COVID-19, предаде БНР.

"Дори и в момента, след като бе разрешено да работят нощните заведения, курортният комплекс "Албена" няма да отвори нощните си заведения", категоричен е зам.-директорът на комплекса Христо Пенев. Те бяха затворени в началото на месеца, а в курорта бяха наложени едни от най-строгите противоепидемични мерки.

Баровете и дискотеките в "Албена" няма да работят до края на сезона, тъй като не може да се предотврати струпването на хора и да се гарантира спазването на социална дистанция в нощните барове и клубове. Така се нарушавали изискванията на международните и български здравни власти.

"Правим го като превенция и сигурност за нашия персонал, за гостите ни, за да няма смесване на различни потоци от хора", подчерта Пенев. Туристите също подкрепяли затварянето на нощните заведения, смятайки че то ще донесе по-голяма здравна сигурност.

По думите му посетителите ще могат да се възползват от много други атракции и възможности да имат истинска почивка. Всички крайбрежни заведения в черноморския курорт остават отворени.

"Албена" е затворен комплекс, който винаги е бил ориентиран към семейния туризъм. Условията там дават възможност за нормална почивка в условията на пандемията от Covid-19, изтъкна ръководителят.

Много от баровете и дискотеките са пред фалит

Мерките срещу разпространението на вируса обаче никак не са евтини за туристическия бранш. Дезинфектантите и други предпазни средства са поскъпнали драстично. Това носи много по-големи разходи за всеки собственик и управата на всеки хотел и ресторант. "Целият бранш на заведенията ще понесе огромни загуби", призна Пенев.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички