6 звезди, които дават състояния, за да спасяват света


6 звезди, които дават състояния, за да спасяват света
Снимка: Getty Images

11457

Статистиката сочи, че през 2017 г. в Америка са събрани рекордните 410 млрд. долара за благотворителност. В световен мащаб 41% от дарителите дават пари за фондове за стихийни бедствия и 31% за неправителствени организации по света.

Тук знаменитостите играят много важна роля – не само, защото даряват голяма част от парите, които печелят, но и защото служат като личен пример на милиони фенове по света. Ето кои са известните личности, които са се посветили на това да спасяват света.

1. Киану Рийвс

Още през 2003 г. звездата от „Матрицата“ каза, че парите, които вече има в банковата си сметка, са му достатъчни, за да може да живее спокойно през следващите няколко века. Той ръководи частна фондация, която дарява милиони за изследване и лечение на онкологични заболявания. Темата за рака е много личен проблем за Киану поради факта, че сестра му Ким Рийвс умира от левкемия.

2. Леонардо Ди Каприо

Фондация „Леонардо ди Каприо“ е създадена през 1998г. и вече е дaрила около 80 милиона долара за повече от 20 екологични проекта. Актьорът обикновено работи чрез партньорства с локализирани проекти по целия свят, както и с международни организации, някои от които са: Oceana, Wild Foundation и World Wildfire Fund. Освен това, ди Каприо е и инвеститор в някои важни вегански компании.

3. Джордж и Амал Клуни

Тази звездна двойка също създаде фондация, която защитава човешките права. Основната им дейност е да подпомагат бежанци, уязвими и маргинализирани общности, помагайки им да възстановят живота си. Те също така помагат за събирането на деца, които са били разделени от родителите си на границата между САЩ и Мексико.

4. Дж.К. Роулинг

Създателката на „Хари Потър“ написа книгата „Фантастични зверове и къде да ги намерим“, за да събере пари за собствената си организация, наречена Lumos. Тя има мисия да помогне на децата в домове за сираци по целия свят да бъдат върнати в семействата си или настанени в добра семейна среда.

5. Ема Уотсън

Ема Уотсън се занимава с хуманитарни и феминистки каузи. Тя е работила с организации като UNICEF, CAMFED, HeForShe и Our Shared Shelf. Актрисата помага и на жени, които са били жертва на сексуален тормоз. Тя е дарила 1 милион долара на Фонда за полово равенство във Великобритания.

6. Анджелина Джоли

Анджелина Джоли е една от най-известните активистки сред известните личности. От 2001 г. насам Анджелина участва в различни мисии по света, среща се и помага на бежанци в повече от 20 държави.Създател е на фондацията „Мадокс Джоли-Пит“, които опазват застрашените диви животни и гори. От 2006г разширяват дейността си и към селското стопанство, образованието, равенството между половете и здравеопазването в Камбоджа.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички