РБ Лайпциг е фаворит на Ефбет да спечели дербито с Борусия Дортмунд


РБ Лайпциг е фаворит на Ефбет да спечели дербито с Борусия Дортмунд
Снимка: Guliver/GettyImages

3639

Този уикенд ще се изиграе предпоследният кръг за сезона в немската Първа Бундеслига. Голямото дерби е между отборите на РБ Лайпциг и Борусия Дортмунд като срещата е в събота от 16:30 ч. на стадион "Ред Бул Арена". Букмейкърa efbet дава предимство на домакините, тъй като коефициентът за успех на "червените бикове" е 2.35. Ставката за победа на гостите от Дортмунд пък е 3.00, докато равенството е оценено на 3.80 коеф.

Двубоят е от много по-голямо значение за РБ Лайпциг, който се нуждае от победа, за да си гарантира място в Шампионска лига. Преди началото на кръга домакините са на 3-ото място в класирането с актив от 63 точки, като имат 4 пункта повече от петия Борусия Мьонхенгладбах. От друга страна, Борусия Дортмунд вече си е гарантирал мястото в топ 4, след като има 66 пункта в своя актив и е на втората позиция. Оставащите мачове до края на сезона за „жълто-черните“ са за престиж и точно затова Ефбет дава предимство на РБ Лайпциг.

Домакините нямат успех на "Ред Бул Арена" в Бундеслигата от 15 февруари насам

Отборът на РБ Лайпциг можеше да бъде в битката за титлата, ако през 2020 година се представяше по-силно на собствен терен. "Червените бикове" нямат победа в 5 поредни домакински срещи в първенството като записаха 5 равенства, включително и в последния кръг срещу Фортуна Дюселдорф, като имаха аванс от два гола до 87-ата минута. Преди това воденият от Юлиан Нагелсман отбор направи реми 1:1 срещу Падерборн, 2:2 срещу Херта, 1:1 с Фрайбург и Байер Леверкузен. Лайпциг е спечелил 44% от домакинските си срещи през сезона в лигата, като този процент значително спадна през 2020 година.

"Червените бикове" продължават да бъдат доста резултатни у дома с вкрани средно по 2.38 гола през сезона. Голяма част от попаденията се дължат на Тимо Вернер, който има 26 гола на сметката си. В навечерието на дербито с Борусия Дортмунд бе обявено официално, че Вернер ще продължи кариерата си в Челси от следващия сезон, така че липсата му за Лайпциг ще бъде сериозна. Отборът на РБ Лайпциг вкара гол в изминалите си 16 домакински срещи във всички турнири, така че надали ще пропусне да намери мрежата в събота.

Борусия Дортмунд е в перфектна форма като гост

Борусия Дортмунд официално загуби шансове за титлата, след като Байерн Мюнхен спечели срещу Вердер във вторник и стана шампион на Германия за осма поредна година. Ден след това 'жълто-черните' загубиха домакинството си на борещия се за оцеляване Майнц с 0:2. Но тази загуба не означаваше нищо, тъй като Борусия е сигурен за мястото си в топ 4 на Бундеслигата. Може би залагащите в Ефбет няма да очакват Дортмунд да хвърлят всички сили срещу Лайпциг в съботния следобед, така че много хора ще подкрепят победа за домакини.

Борусия Дортмунд обаче играе много силно като гост в последните седмици. Тимът е в серия от 5 поредни победи в първенството като допусна само 2 гола за този период. В последната си визита "жълто-черните" надвиха Фортуна Дюселдорф с 1:0, а преди това спечелиха с 6:1 срещу Падерборн.

Статистиката между двата отбора ни кара да очакваме попадения в двете врати

Ефбет предлага коефициент от 1.50 за двата отбора да отбележат гол. Ако погледнем предходните 5 срещи между двата отбора, то това е много добра опция за залагане за срещата. В четири от изминалите пет срещи двата тима са си разменили попадения. В първия мач между Дортмунд и Лайпциг този сезон резултатът бе 3:3. Преди това пък се получиха резултати като 4:1, 1:1 и 2:3. Само фактът, че Борусия Дортмунд няма конкретна цел до края на сезона може да е пречка за голове в двете врати, но все пак гостите имат играчи като Холанд и Санчо, така че би трябвало да отбележат.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички