Русия ще отговори "балансирано" на американските санкции


Русия ще отговори "балансирано" на американските санкции
Снимка: Nord Stream 2

5131

Реакцията на Русия за санкциите на САЩ срещу „Северен поток 2“ ще бъде балансирана и адекватна. Това съобщи в неделя руският вицепремиер Дмитрий Козак в интервю за програмата „Вести Недели“ по телевизионния канал „Росия-1“.

Русия внимателно и адекватно ще реагира на американските санкции срещу руските газопроводи, а „Северен поток 2“ ще бъде завършен въпреки ограниченията, наложени от Вашингтон, уточни още Козак, пише БГНЕС.

Той отбеляза, че САЩ, които наложиха санкции върху руските газопроводи, "имат различно мнение, що се отнася до енергийната сигурност на други страни и други хора". „Ако ставаше въпрос за собствената им енергийна сигурност, мисля, че решенията ще бъдат взети по различен начин“, добави той.

Припомяме, че на 20 декември президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа бюджета за отбрана на САЩ за догодина, според който трябва да бъдеат наложени санкции на компании, участващи в изграждането на газопроводите „Северен поток 2“ и „Турски поток“.

Заради заплахата от санкции, швейцарската компания Allseas, която полага тръбите на "Северен поток 2", спря работата си в проекта и оттегли всичките си служители и техника.

Руският министър на енергетиката Александър Новак преди това заяви, че проектът "Северен поток 2" ще бъде завършен, дори и без участието на чуждестранни фирми изпълнителки, като всички дейности по строителството могат да бъдат поети от руски компании.

Според първоначалните срокове, "Северен поток 2" трябва да стартира в края на 2020 г.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички