Милиардерът Джак Ма: Не искам да умра в офиса


Милиардерът Джак Ма: Не искам да умра в офиса
Снимка: Getty Images/Guliver

4116

Известният китайски милиардер и основател на гиганта за онлайн търговия Alibaba Джак Ма не желае никога повече да управлява компанията. Това каза той по време на конференция в Тианжин, предаде CNBC.

Ма се готви са отстъпи поста си на изпълнителен директор на Даниел Жан следващата година, като заяви, че дори новият шеф да се сблъска с трудности, той не възнамерява да се връща отново.

Все пак Ма ще остане в борда на директорите до 2020 г., а междувременно ще се фокусира повече върху благотворителна дейност.

"Има много неща, които искам да правя. Да уча другите как да постигнат успех или просто да се наслаждавам на чаша вино. Не искам да умра в офиса", каза милиардерът.

По-рано тази седмица Джак Ма направи и стряскащата прогноза, че търговската война между САЩ и Китай ще продължи цели 20 години. "Каквото и да направи Америка, ние имаме решения, базирани на принципите ни", допълни той.

Едно от решенията явно е доста радикално, тъй като Ма заяви, че компанията му вече не планира да създаде 1 млн. работни места в САЩ, както бе обявила. Причината, разбира се, са обтегнатите отношения между двете най-големи икономики в света.

 

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички