Великобритания продаде част от банката „Лойдс”


Великобритания продаде част от банката „Лойдс”
Снимка:

868

Великобритания е продала 6% от „Лойдс банкинг груп” за 3,21 млрд. паунда, съобщава БГНЕС, цитирайки британската агенция за инвестиции, която управлява държавните активи в банковия сектор. „Лойдс” бе една от банките, които трябваше да бъдат спасявани по време на кризата.  

Акциите бяха продадени на институционални инвеститори за 75 пенса на акция в рамките на операцията, която ще бъде финализирана в петък, съобщи агенцията в комюнике. Акциите на „Лойдс банкинг груп” се продаваха на цена от 76,61 пенса снощи на борсата в Лондон, над нивото от 63,1 пенса, което бе определено от правителството.

След операцията, обявена вчера от агенцията за инвестиции, която поставя началото на връщането в частни ръце на спасените от държавата банки по време на финансовата криза през 2008 г., делът на британската държава в "Лойдс банкинг груп" намаля от 38,7% на 32,7%.

"Лойдс банкинг груп" беше частично национализирана през 2008 г. заедно с "Роял банк ъв Скотланд", от която днес държавата притежава 81%. Двете банки, които постепенно се преструктурираха и се върнаха към печалба, съобщиха през пролетта, че са готови да се върнат в частния сектор.

  • Етикети:

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички