Безработицата в Германия - на рекордно ниско ниво


Безработицата в Германия - на рекордно ниско ниво
Снимка: Getty Images / Guliver

2382

Безработицата в Германия отбеляза нови най-ниски стойности от обединението на страната през 1990 г. на фона на продължаващите опити за формиране на правителство.

По данни на федералната агенция по заетостта за ноември безработицата е била 5,3% , което е 0,1% по-малко от предишния месец. Така продължава стабилната тенденция в страната за увеличаване на заетостта, предаде БГНЕС.

Неуспехът на властите в Берлин да се обединят около коалиция, след като преговорите между консерваторите на канцлера Ангела Меркел, Зелените и либералната Свободна демократична партия (СвДП), все още не е отслабил икономическото представяне или доверие на бизнеса и потребителите.

С продължаващата подкрепа на Европейската централна банка и продължаващото търсене на германски стоки в чужбина икономистите и правителството увеличиха очакванията си за икономически растеж през 2017 г. и идните години.

Меркел беше толкова уверена в продължаващия икономически растеж, че по време на предизборната си кампания обяви, че си поставя за цел постигането на „пълна заетост“ – безработица от около 3%, до 2025 г. към момента само една германска провинция – Бавария, може да се похвали с подобна ниска безработица.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички