Бернар Арно може да стане най-богатият човек в света


Бернар Арно може да стане най-богатият човек в света
Снимка: LVMH

8442

Французинът Бернар Арно вероятно ще задмине Бил Гейтс и Джеф Безос и ще стане най-богатият човек на света, посочва БГНЕС, по информация на CNN. Причината е голямата сделка, в която модният конгломерат Louis Vuitton Moet Hennesy (LVMH) купи американската Tiffany.

Според инструмента за измерване на богатството в реално време, разработен от списание Forbes, основният акционер в Louis Vuitton т.е. Арно вече има над 106 милиарда долара.

Състоянието на Арно се увеличи с повече от един процент, защото акциите на Louis Vuitton скочиха след обявеното купуване на Tiffany за над 16 млрд. долара. Още едно покачване на акциите лесно може да изпрати французина на първото място.

В момента в класацията на Forbes на първо място е Джеф Безос. Неговото състояние се оценява на 110 млрд. долара. Втори е Бил Гейтс със 107 млрд.

По-консервативна оценка на състоянието на Бернар Арно правят от Bloomberg. Те смятат, че французинът има 100 млрд. долара, а Гейтс и Безос по 109. И двете издания са единодушни, че тримата мултимилиардери имат значителна преднина пред конкуренцията.

Според Forbes, на 4-то и 5-то място в класацията са инвестиционният гуру Уорън Бъфет с 86 млрд. долара и шефът на Facebook Марк Зукърбърг със 75 млрд. долара.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички