Проблем Номер 1 на европейците: Безработицата!


Проблем Номер 1 на европейците: Безработицата!
Снимка:

598

Няма друг социален проблем, които да тормози толкова много европейските граждани, колкото безработицата. В класацията след нея се нареждат проблеми като инфлация, нарастване на наемите или престъпността. Това сочат резултатите от паневропейско проучване, обхванало 12 държави, цитирано от АФП.

Страхът да останат без работа отчита ръст в представите на европейските граждани в седем от държавите и най-висок в Испания, където засяга 72 % от гражданите, Франция (69 %) и Германия (32 %).

Като цялостно впечатление, проучването посочва германците като най-податливи на тревоги, докато шведите и ирландците са най-безгрижни, съобщава неправителствената организация GfK, която е провела изследването.

Всяка година организацията иска от анкетираните да отговорят свободно на един въпрос: „Кой според вас е най-сериозният проблем, който трябва да се разреши” във вашата страна.

След безработицата, най-сериозните проблеми, които тревожат европейците са инфлацията, икономическата стабилност, здравеопазването, наемите, държавното управление, пенсиите, образованието, корупцията и престъпността.

В изследването са участвали 13 300 души от Австрия, Белгия, Великобритания, Франция, Германия, Италия, Холандия, Полша, Русия, Испания, Швеция и Ирландия.

  • Етикети:

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички