Lufthansa с нов опит да прекрати стачката на пилотите


Lufthansa с нов опит да прекрати стачката на пилотите
Снимка: Getty Images

3030

Авиокомпанията Lufthansa направи ново предложение на синдикатите за разрешаване на спора между пилотите и компанията. Превозвачът предлага заплатите да се повишат на два етапа, става ясно от прессъобщение на фирмата.

Още през 2016 г. заплатите да бъдат увеличени с 2.4% и с 2% през 2017 г. предлагат от Lufthansa, опитвайки се да изпълнят изискванията на германския синдикат.

Синдикатите много пъти заявиха, че са готови да преговарят за подобно предложение. Ръководителите на компанията обаче казаха, че може Lufthansa може да спре да съществува, ако изпълни исканията на протестиращите пилоти.

"Ние искаме спешно да се избегне бъдещ ущърб за компанията и най-накрая да се върне към нивото на качеството на услугите, които ние традиционно предлагаме на нашите пътници и на които те разчитат", каза ръководителят на управление на пътническия транспорт на Lufthansa Хари Химайстер. "Заради това снощи отправихме ново ново предложение към синдикатите", допълни той.

Пилотите на Lufthansa стачкуват от 23 ноември и недоволството им продължи шест дни. Компанията трябваше да отмени 4450 полета, а засегнатите пътници вече са над 525 хил. Пилотите недоволстват, защото в продължение на 5 години заплатите им не са увеличавани.

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички