Betindex с анализ на случващото се във Висшата лига


Betindex с анализ на случващото се във Висшата лига
Снимка: Betindex

5614

След миналогодишната гонитба между Манчестър Сити и Ливърпул, завършила с трофей за “гражданите”, интересът към Висшата лига се повиши многократно. Двата отбора са основни претенденти за титлата и през настоящата кампания, но дали възпитаниците на Гуардиола ще бъдат свалени от върха, вижте мнението на анализаторите от Betindex.

“Мърсисайдци” бяха изключително близо до първи шампионатен трофей от 1990 г. насам. Юрген Клоп успешно наложи възгледите си, които по-рано носеха успехи в Дортмунд. Ливърпул практикува приятен футбол, с постоянни атаки, без излишно разиграване на топката. Разбира се, за изпълнението на тактическите указания спомагат и бързоногите играчи в нападение, които се оказват трудни за опазване от противниковите отбрани. Мане, Салах и Фирмино оформиха звездно трио, което донесе триумф в Шампионска лига, но е време за успехи и на местната сцена.

Предизвикателството пред Ливърпул се казва Манчестър Сити. Едва ли някой измежду останалите топ отбори ще се справи с конкуренцията на хегемоните от изминалия сезон. Предимството на “гражданите” е общоизвестна тайна – по-дълга и по-равностойна скамейка. Гуардиола разчита на един добре окомплектован състав, което му дава по-голяма свобода и му позволява ротиране при сгъстен цикъл сряда-събота. Именно това донесе триумфа през миналата кампания. Сити се оказа с една идея по-постоянен в заключителните етапи на сезона, което е от съществено значение при продължителен и натоварващ дуел срещу способен опонент.

Да разгледаме случващото се през настоящата кампания, от която бяха проведени шест кръга. Ливърпул е едноличен водач, след като спечели всички досегашни двубои, реализирайки 17 попадения. Триото в атака се намира в страхотна форма, а леките спречквания между Салах и Мане бяха укротени бързо от опитния немски специалист. Конкурентът Манчестър Сити допусна два грешни хода, които за момента го пращат на втората позиция. “Гражданите” оформиха резултатно равенство 2:2 срещу Тотнъм и загубиха изненадващо визитата си на новака Норич с 3:2.

Въпреки преднината от 5 точки на върха, Ливърпул остава на втората позиция в букмейкърските предвиждания за шампионска титла. Шансът на Сити за трофей е оценен с 1,70, а “червените” получават ставка 2,20 за стопиране на дългогодишната суша в първенството.

Разбира се, оспорвана ще бъде борбата за останалите две места в топ 4. Претенденти за заемане на тези две позиции са отборите от Северен Лондон – Тотнъм и Арсенал, докато Манчестър Юнайтед и Челси биват поставени в изчаквателна позиция. Причините за тези предварителни прогнози се коренят в колебливите представяния на двата тима, които доведоха до упреци към Солскяер и Лампард.

Ако сте привърженик на футбола от Острова и обичате залаганията, Betindex.net е вашето място. Ще откриете експертни прогнози, футбол ТВ програма с двубоите от Висшата лига, най-играните срещи за деня, както и много други интересни факти, касаещи пряко случващото се в най-великия футболен шампионат.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички