Как да изкарвате пари от социалните мрежи?


Как да изкарвате пари от социалните мрежи?
Снимка: iStock/Guliver

12412

В социалните медии има повече възможности за печелене на пари, отколкото може би осъзнавате. През последните години хиляди блогъри доказаха, че социалните медии могат да бъдат доста доходоносни.

Мнозина са на мнение, че тези мрежи са за свързване с хора, а не за продажба, но в един момент повечето искат да използват връзките, които създават. Ако сте изградили достатъчно доверие у своите последователи, може би трябва да помислите как да накарате социалните медии да работят за вас.

1. Намерете своята ниша

Изкушаващо е да приемате предложения от всяка марка, която ви предложи пари, безплатни дрехи или продукти. Но трябва да разберете как публикациите могат да повлияят на бъдещето ви. Анализирайте плюсовете и минусите от всяко евнтуално партньорство, дали противоречи на ценностите и убежденията ви и как би се възприело от други марки в същия бранш. Намерете своята ниша и не се отдалечавайте твърде много – в крайна сметка, бързо ще загубите последователи, ако рекламирате прах за пране, храна и модни брандове наведнъж.

2. Подарявайте безплатни неща

Всеки иска да получи нещо безплатно. За да увеличите ангажираността на своите последователи, "подкупът" е една от вашите най-добри възможности. Не е нужно да се ангажирате с нещо, което ви е неприятно или пък на всяка цена да търсите спонсорирани подаръци. Дори да инвестирате някаква минимална сума за готина книга, която да подарите, ще си заслужава!

3. Използвайте няколко хаштага

Ако се опитвате да печелите пари в социалните медии, трябва да използвате хаштагове. Според различни маркетингови проучвания, магическото число е 7, така че не се ограничавайте само с 1-2 хаштага. Публикациите със 7 хаштага имат най-висока степен на ангажираност, но пък тези с над 8 се приемат като спам.

4. Публикувайте висококачествени снимки

Какво общо имат всички успешни блогъри? Красив борд с висококачествени снимки, разбира се. Купете си професионален фотоапарат или телефон с хубава камера, ако трябва. Освен това, се постарайте да използвате едни и същи филтри и цветовата гама на борда ви в Instagram да е максимално опростена.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички