Какво е най-интересно на света - вижте годишните резултати от Google


Какво е най-интересно на света - вижте годишните резултати от Google
Снимка: Pixabay

5374

Можете ли да предположите какво е най-търсеното нещо в Google за 2019 година? Според официалната статистика на търсачката това е словосъчетанието "Индия срещу Южна Африка".

Както може би мнозина се досещат, търсенето касае определен вид спорт. И това е малко популярният в България крикет, който обаче е истинска мания и спортна религия в Индия. А индийците определено са много значим процент от земното население!

На второ място по търсения се нарежда името на американския актьор Камерън Бойс, който почина в съня си на 6 юли тази година – на само 20-годишна възраст, заради усложнения от епилепсия. Той участва в популярния сред тийнейджърите по цял свят сериал "Джеси", както и в поредицата "Наследниците", чийто жанр е "фентъзи-мюзикъл".

На трето място в световните търсения е футболният турнир "Копа Америка" - еквивалентът на Европейското първенство по футбол, но за Южна Америка.

Що се отнася до най-търсените личности, номер едно е Антонио Браун – той е звезда в американския футбол. На второ място е Неймар, а трети е Джеймс Чарлз - може би най-популярният влогър в YouTube по отношение на до темата "грим". Но докато Гугъл дава информация за отминали събитие и факти, има и платформи които позволяват да погледнете в бъдещето, предоставяйки актуални предложения за една от горещите ключови думи във всяка търсачка, а именно футболни прогнози.

Какво търсиха американците и руснаците?

Интересни са и резултатите по отношение на търсенията на гражданите на двете държави, които в най-голяма степен влияят на световната политика. В САЩ номер едно по търсене е каналът Disney Plus, следван от Камерън Бойс и от Нипси Хъсъл – един от най-известните американски рапъри. В Русия най-много са се интересували от Евровизия, от 30-годишнината от падането на Берлинската стена и от футболния мач Русия – Белгия.

Какви са били интересите в България – научете в този материал!

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички